Slide Lang moesten we niet zoeken toen we in 2013 een naam zochten voor het nieuwe initiatief van de Concertband van Heffen. We wilden maandelijks een optreden organiseren in onze zaal. Op TV had je toen de talkshow Café Corsari, genoemd naar de legendarische presentator van de openbare omroep. En dus werd het Café Malvine, genoemd naar de legendarische Malvine Jacobs die al meer dan 50 jaar trouw de pintjes tapte tijdens elke repetitie van de Concertband.

Café Malvine werd binnen de kortste keren een merk. Een sterk merk. Heffen werd zowaar één van de culturele hotspots in de regio. Sinds 2013 stonden er meer dan 200 artiesten op het podium van Café Malvine. Daaronder grote namen als Philippe Geubels, William Boeva, Bert Gabriëls, Tom Helsen, Jan Hautekiet en Patrick Riguelle, Jan De Smedt en ga zo maar door.

Wat veel minder opviel was dat één iemand er elke keer bij was. Niet op het podium, maar achter de schermen. Uren voor het optreden om de zaal proper te maken, bij het begin van de voorstelling om de tickets te controleren en de dag nadien om op te ruimen. Malvine leende niet alleen haar naam aan ons café, maar ook haar tomeloos enthousiasme.

Café Malvine verliest vandaag zijn ziel en zijn grootste ambassadeur. We blijven verweesd achter en kunnen alleen maar heel dankbaar zijn voor alles was Malvine gedaan heeft. Maar bovenal zijn we blij dat we zo’n fantastisch mens mochten kennen.
In Memoriam: Malvina Jacobs (01/08/1945 - 23/12/2021)

Café Malvine

Heffens Cultuurcafé

Café Malvine wil enerzijds een podium bieden aan lokaal talent uit alle ‘podiumkunsten’ en wil anderzijds meer bekende artiesten op het podium brengen in het unieke kader van Zaal Grétry

 

 

Malvine

Zoals zovele organisaties draait ook Café Malvine volledig op vrijwilligerswerk. Natuurlijk met Malvine herself op kop. Duizendmaal dank voor al jullie inzet !

Dankjewel, sponsors

DANKJEWEL SPONSORS

Het logo van uw bedrijf op onze website of op één van de projectieschermen in onze zaal tijdens al onze eigen evenementen? Contacteer ons dan via info@cafémalvine.be.

Close
Winkelwagen