[vc_row content_placement=”middle” row_content_width=”grid” row_background_text_animation=”yes” simple_background_color=”#ffffff”][vc_column][vc_column_text]

BART VAN BUGGENHOUT

MASTER DIRECTOR

Bart VAN BUGGENHOUT werd geboren te Mechelen op 4 augustus 1979. Dankzij vader Roland Van Buggenhout (een nog steeds befaamd dirigent in de HaFaBra wereld) kwam Bart al op zeer jeugdige leeftijd in contact met de muziek. Zo speelde hij reeds op zijn 13de bij maar liefst 5 muziekverenigingen.

Hij raakte meer en meer gepassioneerd door muziek en werkte zich door zelfstudie op tot veel besproken trompettist – cornettist.

Bart koesterde al geruime tijd de ambitie om ooit eens voor een orkest te staan en begon zich dan ook te fixeren op de kunde van de dirigenten bij de orkesten waar hij muzikant was. Dankzij het feit dat hij ondertussen een veel gevraagde muzikant was, kon hij met verschillende dirigenten samenwerken. Van iedere dirigent nam hij het beste in zich op en probeerde wederom door middel van zelfstudie zijn ambitie waar te maken.

Bart is blij dat hij zijn passie kan uitbouwen als dirigent, al ruim enkele jaren is hij vrijwillig medewerker en dirigent bij Concertband Heffen en probeert hij zijn passie voor muziek over te brengen naar de muzikanten en in het bijzonder de jeugd.

In 2005 werd Bart dirigent van de Concertband Heffen, met beginnende muzikanten en een paar “anciens” stoomde hij de concertband klaar om begin 2007 een spetterend concert te geven met als gastzanger Gunther Neefs. Het was pal in de roos, en Bart werd meer en meer gewaardeerd als “autodidact” dirigent. De band boekte succes op ieder concert, een trend die zich momenteel nog steeds verder zet.

Verder blijft Bart nog actief als muzikant in het Mechels Harmonie orkest, als Principal Cornet van Brassband Euterpe te Merchtem , Principal cornet van BorderBrass te Hoogstraten en cornettist van de Kon. Fanfare Verbrande Brug Grimbergen.

Als fervent muziekliefhebber stond Bart voor de moeilijke keuze: zelf muziek spelen, of de muziek leiden. Na enige tijd te aarzelen heeft hij uiteindelijk de knoop doorgehakt en heeft gekozen voor het tweede.

Het duurde dan ook niet lang, voor hij werd aangeworven als dirigent van De Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse politie in navolging van Dhr. Frans Van Kerckhoven, en bij de Koninklijke muziekvereniging Bonheiden waar hij het dirigeerstokje van Dhr. Gerry Liekens overnam.

Bart’s muzikaal palmares

 • Principal Cornet Brassband Euterpe Merchtem
 • Principal Cornet Brassband Euterpe Merchtem
 • Principal Cornet Borderbrass Hoogstraten
 • Trompettist Mechels Harmonie Orkest.
 • Cornettist Kon. Fanfare Verbrande Brug Grimbergen
 • Gewezen Principal cornet Brassband Scaldis Antwerpen
 • Gewezen Principal cornet Brassband Heffen Mechelen
 • Gewezen Solo Trompetist Muziekkapel van de Brusselse Politie
 • Tal van jeugdsolistenwedstrijden te Belgiê
 • Solist bij verschillende verenigingen, o.a. Carnival of Venice, trumpet Concerto Harry James, Jubilance…
 • Enz…

Bart was minstens 3 jaren muzikant bij volgende verenigingen:

Muziekkapel Politie Brussel, Brassband Scaldis Antwerpen, Koninklijke harmonie Strombeek-Bever, Koninklijke Fanfare VOS te Beigem, Koninklijke Fanfare De Ware Vrienden Grimbergen, Fanfare Concordia Tisselt, Koninklijke Fanfare St. Cecilia Londerzeel, Koninklijke Harmonie St.Cecilia Duffel, Brassband Heffen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]